top of page

Zachtheid en warmte: 3 interieur trends die we terug zien in 2023

Dit jaar zagen we deze kleuren en structuren al geregeld terugkomen, maar ze zullen nog even bij ons blijven en zich uitbreiden in 2023. En dat is niet erg, want het zijn warme en zachte kleuren die rust brengen in huis.

In dit blog lichten we 3 trends uit binnen dit zachte kleurenschema.


Minimalisme


Eenvoud, strakke lijnen en een rustig kleurenpalet met hier en daar een kleuraccent; dat zijn de hoofdkenmerken van het minimalisme. Een terugkeer van bleke, maar warme kleuren ter vervanging van de koelere grijstinten die de afgelopen jaren populair waren.

Natuurlijke materialen, zoals warm hout, droog bloemen en warme texturen zorgen voor een warme uitstraling. Met een minimalistische basis kun je ook veel kanten op. Je kunt in het interieur mixen met moderne meubels en vintage meubels, maar ook qua structuren, zoals de combi van zachte teddy stoffen met ruwe houtsoorten of stoere beton look.

Houd vooral de indeling open om de minimalistische look te behouden en zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht.Mediterraans

De mediterraanse stijl zagen we al in de jaren 90, maar maakte een stijlvolle comeback! En niet gek, want met de warme, aardse tinten krijg je een fijn, knus interieur die je doet wegdromen naar warme oorden. Natuurlijk licht is voor deze stijl ook erg belangrijk, dus haal zoveel mogelijk licht naar binnen door grote meubels voor de ramen weg te halen. Laat het natuurlijke daglicht dus je huis binnenstromen! Een lichte, frisse ruimte oogt meteen een stuk zonniger. Met deze stijl zie je vooral aardetinten terug zoals zand, creme en terra. Ook zie je veel natuurlijke materialen terug in deze trend, met name rotan. Dit kan je in accessoires terug laten komen of met bijvoorbeeld een leuke fauteuil.Organisch

In deze trend spotten we eigenlijk alle kleuren, want het leuke is dat het voorál draait om de vorm. Deze trend is niet gloednieuw, maar zeker een keeper! En wat zijn wij er gek op: accessoires in bijzondere vormen, meubels met rake rondingen en fauteuils zo bollig en wollig als een wolkje.

Laat je inspireren door curvy vormen zoals: tonvormig, kiezelvormig en kegelvormig. Maar ook zie je veel vrije vormen terug afgeleid uit de natuur. Deze vormen komen zacht over en om dat te benadrukken zien we veel gladde, gemêleerde en zachte materialen terug in deze trend. De kleuren die we het meest zien in deze kleur zijn ook weer de warme, zachte aardse tinten, maar vaak in combinatie verschillende kleuren uit het paars palet, zoals lila, aubergine, bordeaux rood/paars en roze tinten.Gelukkig zijn er nog veel meer leuke trends waar we onze inspiratie uit kunnen halen! Van kleurrijk tot ton sur ton. En ook deze trends zal ik met je delen. Maar vergeet niet dat je huis NIET een kopie hoeft te zijn van deze trends, integendeel. Jouw huis moet vooral jou vertegenwoordigen en dus persoonlijk en eigen zijn. Wel zijn deze trends er om je te inspireren en mix en match kleuren en vormen uit verschillende trends naar hartelust als dat beter past bij wie jij bent! Let er alleen op dat het wel rust brengt, omdat een thuis ook de plek is waar je jezelf fijn moet kunnen terug trekken en tot rust kan komen. Dit doe je door eenheid te houden in huis, dit kan met een juiste mix en balans tussen kleuren en materialen. Kom je er niet uit? Dan help ik je graag! Kijk HIER wat ik voor je zou kunnen betekenen.


207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page